Tip: Gebruik een persona

Voorbeeld van een vrouwelijke Persona met een omschrijving

Ken je dat gevoel? Ik wil nu echt mijn doelgroep bereiken met mijn FaceBook post. De likes van vrienden zijn leuk en die zorgen wel dat meer mensen het zien, maar daar verdien ik geen geld mee.

Hoe wordt je post gelezen wordt door de juiste mensen zonder heel veel te adverteren?

Het zit vaak in de benadering. Je doelgroep aanspreken met precies de juiste woorden. Maar weet jij welke woorden je moet gebruiken aan ondernemers (zelfstandig professionals) tussen de 35 en 55 jaar die nieuwe klanten willen werven om hun omzet te vergroten.  Ik vind dat wat abstract. Daarom maak ik gebruik van een persona zoals in de afbeelding . Hiermee zie ik mijn doelgroep voor mij. Als ik mijn boodschap aan mijn persona vertel vind ik het veel makkelijker de juiste woorden te vinden. Meer weten over het gebruik van persona’s en hoe je dit kunt toepassen om meer klanten te bereiken. Schrijf je dan nu in voor de wokshop contentmarketing op 1 A4

Workshop Contentmarketing plan op 1 A4

Regelmatig krijg ik de vraag welke (social)media moet ik nu inzetten. Hoe vaak moet ik adverteren en hoe zit dat nu met SEO en SEA.  Maar eigenlijk gaat het erop hoe vinden mijn toekomstige klanten mij.

In de training Contentmarketingplan op 1 A4 help ik met het opzetten met een concreet contentmarketingplan waarmee je effectief je klanten bereikt. Ik help je op een creatieve manier naar je marketingcommunicatie te kijken waardoor je goed in beeld komt bij je doelgroep. En dat alles op 1 A4, maar ook zo dat je het zelf uit kan voeren.

Op dinsdag 21 mei geef ik in samenwerking met Merk in beeld een workshop waarin je kennis maakt met de belangrijkste onderdelen van het Contentmarketingplan op 1 A4  zodat je hiermee zelf aan de slag kunt.

Programma

9.30 Ontvangst koffie /thee

9.45 Inleiding en voorstellen (onszelf en deelnemers)

10.00 Start workshop

  • Bedrijfsidentiteit
  • Doelgroep a.h.v. persona
  • Boodschap en resultaat vaststellen
  • Feedback ronde
  • Boodschappen bijstellen

10.50 Koffie en netwerken

11.10 deel twee workshop planning

  • Creatieve oplossingen vinden (die relatief weinig inspanning kosten)
  • Plannen met behulp van de 6 W’s
  • Gebruik van een contentkalender

11.50 Vragen en napraten

12.00 -12.15 afsluiting

Wil jij je marketing zelf consistent en consequent bijhouden. Maar het vooral zelf kunnen regelen.

Schrijf je dan nu alvast in voor de workshop dinsdag 21 mei van 9.30 – 12.30 uur door een mail te sturen naar:

merkbouwen@merkop.nl.

Deze workshop kost €65,- (excl.BTW)

Vriendelijke groet,

Lian Groot – Marketeer, Merktolk

Joyce Dost – Onderwijsspecialist Marketing

Docent Qredits Avondschool

boek qredits avondschool

Voor de organisatie Qredits mag ik voor het onderdeel Eigen Baas lessen verzorgen over ondernemerschap aan startende ondernemers.  Qredits helpt ondernemers met kredieten, coaching en scholing op het gebied van ondernemerschap. Ik verzorg de avondschool voor startende ondernemers. In een serie van 10 lessen worden de cursisten meegenomen in het traject van idee tot ondernemingsplan.

Naast dat het erg leuk is om startende ondernemers op weg te helpen is deze opdracht extra leuk omdat als basis het boek en de e-learning wordt gebruikt waaraan ik ook heb meegewerkt.