Training Infographics maken

Beeld wordt steeds belangrijker bij het ontwikkelen van educatief materiaal. Afbeeldingen moeten de tekst ondersteunen. Maar steeds vaker spelen afbeeldingen een hoofdrol. Bijvoorbeeld bij inforgraphics. Voor mij een reden om mijn vaardigheden in het ontwikkelen van inforgraphics te verbeteren. Bij Gridd in Utrecht heb ik een training infograpics gevolgd. Ik heb uitleg gehad over beeldtaal, storytelling, soorten infograpics, wanneer gebruik je inforgrapics en hoe deel je inforgraphics in. Naast theorie heb ik ook uitgebreid kunnen oefenen en daarmee een stappenplan gekregen om inforgraphics te ontwikkelen. Een leuke en waardevolle training.

Hieronder een aantal stappen in het ontwikkelen van een inforgraphic.

ontwikkelen van een inforgraphic brainstorm ontwikkelen van infographic story ontwikkelen van een inforgraphic ordenen ontwikkelen van een inforgraphic ontwerp