Marketingplan op 1 A4

Marketingplan op 1 A4

Vanmorgen met Lian Groot van Merk Op de resultaten van mijn merkscan besproken. Afgelopen najaar heb ik dit traject gevolgd omdat ik ideeën had voor mijn bedrijf maar de juiste richting niet kon vinden. Naast inzicht heeft dit traject ook een idee voor een concreet product opgeleverd.

Als trainer bij onder andere de Ondernemersschool krijg ik vaak de vragen als: hoe vaak zet ik nu iets op social media? Is bloggen echt belangrijk? Kan ik met social media toe of moet ik ook nog adverteren? Heeft sponsoring zin?

Op dit moment ben ik voor deze groep ondernemers een hulpmiddel aan het ontwikkelen in de vorm van een ‘MARKETINGPLAN OP ÉÉN A4’. Binnenkort volgt er meer. In ieder geval ga ik in mei samen met Merk Op een workshop hierover verzorgen. A

Qredits avondschool Lingewaard afgesloten

Qredits avondschool Lingewaard afgesloten

 Gisteren was het pitchavond. De cursisten van de Qredits Ondernemersschool in de gemeente Lingewaard hebben daarmee hun cursus afgerond. Ik vond het erg leuk om deze enthousiaste groep startende ondernemers te begeleiden en ze verder te helpen met het schrijven of verbeteren van hun ondernemingsplan.  Er komen straks weer mooie ondernemingen bij in Lingewaard. Een B&B, coaches, een winkel een schoonmaakbedrijf en technische ondernemingen.  Ik mocht model zijn tijdens de presentatie een knipsalon en we kregen leuke incentives van een aankomend schilder en een schrijfster die teksten gaat schrijven om een belevenis te versterken. 

Artikel Serious Games in Tijdschrift voor Economisch Onderwijs

Nadat ik de clinic over serious games heb gevolgd was ik erg enthousiast over de mogelijkheden. Ik ben me verder in de serious games gaan verdiepen. Vervolgens heb ik er een artikel over geschreven voor het Tijdschrift voor Economische Onderwijs van de Vecon. Het gaat vooral over hoe je games kunt indelen en hoe je kunt beoordelen of ze geschikt zijn voor je les.

Mijn enthousiasme is nog niet over. Ik ben sinds kort gestart met een cursus bouwen van educatieve games voor docenten om mij op deze manier verder te ontwikkelen in het ontwikkelen van moderne lesmaterialen.

Geïnteresseerd in het artikel? 

Artikel Teo serious games

6de editie Pincode. Nu ook voor de onderbouw

Pincode have onderbouw

 

Na de editie voor de bovenbouw vmbo heb ik ook mogen meewerken aan de 6de editie voor de onderbouw. Op dit moment is het eerste boek waaraan ik meegewerkt heb beschikbaar. Het boek voor de onderbouw havo. Het is een pittige klus geweest om de verplichte basisstof en de voorbereidende leerstof voor havo 4 op een goede manier te verwerken. Maar het resultaat mag er zijn. Een goed gestructureerd en compleet leerboek voor de onderbouw havo en een goede voorbereiding op de vakken economie en bedrijfseconomie in de bovenbouw.

Weer een project afgerond

boeken ondernemerschap starten, ondernemerschap mbo en gastologie.

Afgelopen week ontving ik weer een pakketje met boeken waaraan ik heb meegewerkt. Dit keer heb ik de inhoudelijke eindredactie verzorgt.  Vooral het boek ondernemerschap MBO is een leuk en uitdagend project geweest. Daar hebben ik samen met een team van docenten, uitgever, projectmanagers en auteur een mooie lesmethode ontwikkeld. Niet alleen een boek uitgeven door uitgeverij Sarphati, maar een geïntegreerd geheel met de e-learning van de avondschool van Qredits de organisatie voor microkrediet. Een project waar ik met veel plezier op terug kijk en met een mooi een zeer bruikbaar resultaat.

Clinic Serious Gaming

Clinic Serious Gaming

In één middag  bijgepraat worden, over de vraag hoe je een leerervaring ontwerpt met game principes, sla ik natuurlijk niet af. Daarom heb ik op vrijdag 1 september de clinic serious gaming gevolgd bij business school Beeckestijn in Leusden.  Daar ben ik door de eigenaar van Ijsfontein, een van de grote educatieve game ontwikkelaars in Nederland, bijgepraat over het ontwerpen van leerervaringen met gamepincipes. Dit gaat verder dan een computerspel, ook simulaties, VR en AR kwamen aan de orde. Ik heb veel geleerd over de verschillende soorten games, toepassingen en belevingen. Voor mij goede handvatten om games te kunnen beoordelen. Deze informatie deel ik binnenkort met docenten die het vakblad TEO lezen.

Training Infographics maken

Ontwikkelen van een inforgraphic globaal ontwerp

Beeld wordt steeds belangrijker bij het ontwikkelen van educatief materiaal. Afbeeldingen moeten de tekst ondersteunen. Maar steeds vaker spelen afbeeldingen een hoofdrol. Bijvoorbeeld bij inforgraphics. Voor mij een reden om mijn vaardigheden in het ontwikkelen van inforgraphics te verbeteren. Bij Gridd in Utrecht heb ik een training infograpics gevolgd. Ik heb uitleg gehad over beeldtaal, storytelling, soorten infograpics, wanneer gebruik je inforgrapics en hoe deel je inforgraphics in. Naast theorie heb ik ook uitgebreid kunnen oefenen en daarmee een stappenplan gekregen om inforgraphics te ontwikkelen. Een leuke en waardevolle training.

Hieronder een aantal stappen in het ontwikkelen van een inforgraphic.

ontwikkelen van een inforgraphic brainstorm ontwikkelen van infographic story ontwikkelen van een inforgraphic ordenen ontwikkelen van een inforgraphic ontwerp