Even voorstellen!

Ik ben Joyce Dost, eigenaar en oprichter van Joyce Dost onderwijs en communicatie. Ik leer ondernemers hoe ze hun producten overtuigend kunnen presenteren. Ik neem regelmatig een zijweg, dit zorgt voor onverwachte ideeën en invalshoeken (creatief) maar dit doe ik wel om te komen tot een actieplan (concreet), het liefst op één blaadje (compact).

Mijn missie

Ik vind het belangrijk dat mensen economisch zelfstandig zijn en hun eigen keuzes durven maken. Het is mijn missie om mezelf en anderen te inspireren en te bewegen tot een ondernemende houding. Ik wil graag dat mensen met zelfvertrouwen hun hart volgen maar ook streven naar (economische) zelfstandigheid.  

Mijn visie

Door (startende)ondernemers inzicht te geven in hun mogelijkheden en bewust te maken van wat ze (onbewust) weten en kunnen ze meer zelfstandigheid en overtuigingskracht tonen.

Waar komt dit uit voort? 

Dynamiek

Ik houd van dynamiek, het avontuur van reizen. Ik houd van reizen in de zin van vakantie, mooie plekjes opzoeken, nieuwe ervaringen opdoen. Ik blijf wel op het pad, maar zoek mijn eigen route. Dit doe ik ook tijdens mijn werk. Ik ga figuurlijk op zoek naar nieuwe wegen. Neem een spannende zijweg, daar zie je nieuwe dingen en daar leer je van.

Rust

Ter afwisseling van de dynamiek vind ik het heerlijk om de rust van de natuur op te zoeken. Een lange wandeling maken met de hond. Maar ik lees ook graag een boek. In mijn werk brengt het ontwikkelen van educatief materiaal rust, het uitzoeken van de juiste materialen, schrijven van duidelijke teksten en bedenken van opdrachten.

Actief sportief

Als kind deed ik niets liever dan zwemmen. Jarenlang lag ik ’s morgens om 6 uur in het zwembad. Als 15-jarige maakte ik kennis met wildwaterkanoën. Vele kanoavonturen volgden. Het liefst reed ik naar de Alpen, het mooiste kanogebied van de wereld. Sport helpt mij om ruimte te maken voor nieuwe ideeën. Tijdens de zomers had ik als buitensportinstructeur een leuke bijbaan, in die tijd heb ik mijn lol in het lesgeven ontdekt.  Inmiddels heb ik vanwege een blessure mijn kano verkocht, maar een nieuwe liefde gevonden in het fietsen door de bossen op mijn mtb.

schoolboeken waaraan joyce als auteur heeft meegewerkt

Creatief concreet

Naast sporten staat creatief bezig zijn centraal. Knutselen, tekenen, verhalen schrijven. Ook problemen die ik tegenkwam loste ik creatief op. Dat eindigde weleens in de sloot of met een gat in de knie. Maar een volgende keer had ik de oplossing. In mijn middelbareschooltijd en studententijd (middenschool en bedrijfspresentatie) speelden creatieve vakken een belangrijke rol. Het creatief bezig zijn vind je in mijn huidige werkzaamheden terug in mijn schrijfwerk en in het meedenken over nieuwe concepten voor ondernemers en andere opdrachtgevers. Maar ook het intermediair zijn zit nog steeds wel in mijn werk als coach en docent.

× Vragen?